Ook kinderen studeren beter met Omega-3 

Visolie tegen depressie en geheugenverlies

Herfstdepressies zijn geen denkbeeldige ziekte. Ze komen steeds meer voor, ook bij jonge mensen en zijn het gevolg van een scheikundig onevenwicht van vetzuren in het lichaam. Het is een steeds weerkerend fenomeen dat zich bij het begin van de wintertijd voltrekt: we zitten meer binnen, hebben minder zonlicht en dus een gebrek aan vitamine D, eten zoeter en vetter, maar vooral vetten die voor het lichaam niet zo gunstig zijn: het onevenwicht tussen Omega-3 en Omega-6 wordt nog meer geaccentueerd. Je kan er iets aan doen: meer vis of visolie, minder harde vetten, minder snoep, meer fruit en groenten.

Het is typisch voor de wintertijd dat we ons minder prettig voelen dan in de zomer. De zon maakt het hele verschil. Vooral het licht is belangrijk voor het gemoed, voor de stemming, maar ook voor de vorming van vitamine D die broodnodig is voor het calciummetabolisme, maar ook ter preventie van kanker, van huidaandoeningen, en van depressieve stemmingen. Even belangrijk is een gezonde vetzuurverhouding. De ideale verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 is drie op één. Dus driemaal meer Omega-3 dan Omega-6, terwijl dat bij de meeste landgenoten zeventien maal meer Omega-6 dan Omega-3 is, een compleet omgekeerde verhouding die nadelig is voor de gezondheid. Gevolg: circulatieproblemen, celwoekeringen, geheugenproblemen en depressieve toestanden. Het vetzuurmetabolisme speelt naast de afwezigheid van licht een heel belangrijke rol bij het ontstaan van depressieve gevoelens. Vooral de overgang van linolzuur naar gamma-linoleenzuur wordt verstoord door een totaal verkeerd dieet met een overdaad aan slechte verzadigde vetten, teveel geconserveerde producten, teveel suiker, teveel alcohol met als gevolg een probleem met de prostaglandine.

Gezonde vetten
Sommigen hellen langs de andere kant over en schrappen zoveel mogelijk vetten zowel verzadigde als onverzadigde. We hebben ze allebei nodig, maar het komt erop aan de goede soort te kiezen. Van verzadigde vetten zijn bijvoorbeeld avocado’s en cocosvet, goede bronnen. Ze spelen een belangrijke rol in de aanmaak van hormonen en het functioneren van het brein, de neuronen en de circulatie. Als er tekorten zijn kan dat ook leiden tot seksuele disfunctie en ernstige depressieve gevoelens. Goede verzadigde vetten hebben hun plaats naast voldoende onverzadigde vetzuren. Transvetten (meestal in chips, koekjes en gebak) moeten compleet worden vermeden omdat ze zowel een ernstig gevaar kunnen opleveren voor de circulatie en de tikker, terwijl ook celwoekeringen op hun rekening mogen geschreven worden.

Visolie
Wat is dan van belang om zowel het brein, de tikker, de circulatie als het gemoed in optimale conditie te houden? Een goed vetzuurprofiel nastreven en voldoende vitamines innemen. Vooral vitamine C mag in de donkere dagen van herfst en winter niet worden vergeten. Vitamine C is van het grootste belang voor de aanmaak van collageen en dus voor het gezond houden van de circulatie. Hetzelfde met Omega-3 vetzuren waarvan quasi iedereen er te weinig heeft, zelfs jongeren. Te veel chips, te veel snoep, te weinig groenten en fruit en te weinig vis. Het dieet gezond maken is een must: verse groenten en vruchten, vis en extra vitamines en visolie zijn geen overbodige luxe. Als je meer Omega-3 vetzuren of visolie zou nemen, krijg je snel resultaat: je voelt je beter in je vel, je geheugen verbetert, de circulatie is beveiligd en je slaapt zelfs beter. Ook het gedrag van kinderen wordt aangenamer en hun leercapaciteiten verbeteren aanzienlijk. Omega-3 en vitamine C: voor een gezonde en aangename herfst!

Goede visolie: Nutribell en Nutribell Junior: voor U en uw kinderen
Voor kinderen is er Nutribell Junior omega-3 met capsules van 500mg, in een verpakking  van ca. 365 capsules. Nu voor € 44,00 i.p.v. € 55,00

Voor volwassenen is er Nutribell omega-3 met capsules van 1000mg, in een familieverpakking van ca. 500 capsules. Nu voor € 79,00 i.p.v. € 99,00

Bestel nu via de site en ontvang tijdelijk een gratis Calendula crème t.w.v. € 5,95.


NIEUW ONDERZOEK: bij medische studenten bevestigt het 

Minder ontstekingen en minder depressies met

Omega-3 visolie

Helpt hart- en vaatziekten en angsten voorkomen... Is een natuurlijke bloedverdunner

In tegenstelling tot wat velen denken, hebben we vetten nodig, want vetzuren zijn van kapitaal belang voor de gezondheid. Een vetarm dieet is daarom niet de juiste manier om gezond te blijven. Wel is het belangrijk de juiste vetten te kiezen en daar schort de laatste jaren heel wat aan. Er komen steeds meer hart- en vaatziekten en kankers voor ook omdat de vetzuurverhouding verkeerd is. Op vijftig jaar tijd is de consumptie van Omega-3 vetzuren met 50 percent verminderd, terwijl dat van Omega-6 met meer dan 260 percent is toegenomen. Er is op die manier een absoluut gevaarlijk onevenwicht ontstaan: we hebben minstens zeventienmaal te weinig Omega-3 tegenover Omega-6 en bij sommigen is dat zelfs dramatisch hoger tot 40 percent te veel omega-6.

Als we gezond willen zijn en minder risico op beschavingsziekten willen hebben dan moet die verhouding gewoon omkeren. Dat betekent veel minder Omega-6 en veel meer Omega-3. Een middel waarbij zowel Omega-3, Omega-6 als Omega-9 wordt aangeboden helpt deze situatie dus niet omkeren. Omdat Omega-9 door het lichaam zelf wordt aangemaakt hoeven we ons daarover dus niet te bekommeren. Omega-6 zit verscholen in allerlei industriële voeding: koekjes, gebak, snoep, kant- en klaarmaaltijden, fastfood enz... Vandaar dat de bevolking in de industriële wereld een absoluut tekort aan Omega-3 en een record overschot aan Omega-6 heeft.

Voor de gezondheid zou het net andersom moeten zijn. De raadgevingen van de medische wereld om minstens tweemaal per week vis te eten, zijn hierdoor ingegeven. Vooral vette vissoorten zoals haring, sardines, makreel en zalm zijn aanbevolen. Ook is het beter om voor de bereiding van voedsel en voor het bakken van vis ongeraffineerde olijfolie te gebruiken om de goede vetten te beschermen tegen oxidatie.

Op grond van medische waarnemingen wordt aangeraden minstens 1 gram EPA/DHA per dag te nemen of één gram visolie per dag. Daarvoor bestaan goede producten in capsules. Ook een blikje sardines per dag wordt aanbevolen voor hartpatiënten en die kunnen maar beter drie tot vier gram visolie gebruiken. Op die manier fungeert visolie als een prima natuurlijke bloedverdunner. Het helpt hart- en vaatziekten en hersentrombose te voorkomen.

Minder ontstekingen en minder angst

Uit recent onderzoek is ook gebleken dat personen die voldoende Omega-3 vetzuren hebben opgenomen minder last hebben van ontstekingen, en wat een beetje verrassend was, ook minder last hebben van angsten. Dit bevestigt eerder onderzoek dat Omega-3 vetzuren stoffen bevatten die een rol spelen in het verminderen van het niveau van ontstekingscytokinen. Volgens psychologische rapporten aan de universiteit van Harvard blijkt dat er een belangrijke verandering is in het gedrag van studenten: In de testgroep die Omega-3 vetzuren kreeg, werd een vermindering van 20 percent in het angstniveau vastgesteld. Het verbeterde de motivering van de studenten en het emotioneel welzijn verbeterde fel.

Minder kans op vroegtijdige dood

Het meest recente onderzoek toonde 14 procent vermindering in het cytokine interleukine-6 (IL-6) - een stof die ontstekingen bevordert - onder medische studenten die een Omega-3 supplement toegediend kregen. Een afzonderlijke studie in het American Journal of Clinical Nutrition gaf aan dat vrouwen met de hoogste inname van Omega-3 vetten niet minder dan 44 procent verlaagd risico op overlijden aan ontstekingsziekte vertoonde in vergelijking met vrouwen met de laagste inname. Omega-3 vetten hebben ook aangetoond de T-cel-gemedieerde ontsteking voor een deel te verminderen. Het bekampen van ontstekingen is ongelooflijk belangrijk, omdat stille ontstekingen in je lichaam kunnen etteren jaren vooraleer een ziekte zich ontwikkelt. Volgende problemen kunnen worden gekoppeld aan een chronische ontsteking en op die manier kan worden geprofiteerd van de inname van Omega-3 vetzuren, of visolie: Hart-en vaatziekten, kanker, ziekte van Alzheimer, multiple sclerose, colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis, astma en allergieën. De Omega-3 vetten EPA en DHA spelen ook een rol in je emotionele welzijn. “The Brain Behavior and Immunity studie” toonde een dramatische 20 procent vermindering van angst onder de medische studenten die Omega-3 innamen. Uit vorige studies bleek trouwens dat visolie en Omega-3 net zo goed werkt als antidepressiva in het voorkomen van depressie , maar zonder de bijwerkingen. Lage plasma concentraties van DHA wordt geassocieerd met lage concentraties van serotonine, die gepaard kan gaan met depressie en zelfmoord.

Goede visolie: Nutribell en Nutribell Junior: voor U en uw kinderen

Ook kinderen voelen en ontwikkelen zich beter met Omega-3-visoliecapsules. Ze zijn minder ziek, fitter en studeren beter!

Omega 3-vetzuren met hun belangrijke bestanddelen EPA en DHA spelen een grote rol bij de ontwikkeling van de hersenen en de groei van kinderen. Ook het afweersysteem, de circulatie, het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en de huid van uw kind hebben deze belangrijke bouwstoffen nodig om zich goed te ontwikkelen. De vetzuren hebben een gunstig effect op de concentratie en het geheugen van uw kind, en daarmee op hun leerprestaties, en kunnen ze rust brengen bij drukke, rusteloze kinderen.

Ca. 365 capsules in een pot Nutribell Junior (500 mg per capsule). En ca. 500 capsules in de grote gezinspot (1000 mg per capsule).

Gebruik:

Kinderen van 3 t/m 10 jaar gebruiken 1 capsule per dag, kinderen van 11 t/m 16 jaar 2 maal per dag 1 capsule bij de maaltijd met wat water, tenzij anders voorgeschreven.

Wanneer kinderen moeilijk innemen, kan de capsule worden doorgeprikt en uitgeknepen. De olie goed door de (niet hete) voeding mengen en deze voeding vervolgens direct opeten.

Volwassenen: van 1 tot 3 capsules per dag.

De visolie die verwerkt is in NUTRIBELL en Nutribell Junior is afkomstig van de vetste vissoorten uit de Indische Oceaan. Een zuiver natuurproduct dat bovendien streng gecontroleerd is op PCB’s, dioxines en zware metalen.

Bestel hier veilig online ....

i-Sana.be
winkelkar
geen producten
Uitloggen