011 37 19 24 info@drenco.be
Selecteer een pagina

Aan de universiteit van La Trobe in Melbourne werd de relatie tussen een verhoogde inname van Omega-3-vetzuren bij astmatische kinderen onderzocht. Amper zes maanden na de start van de studie werd een fel verbeterde longfunctie gemeten. Twee groepen werden vergeleken: kinderen die een mediterraan dieet volgden tegenover een klassiek westers dieet met suiker, transvet, koolhydraten in geraffineerde granen, snoep, frisdrank enz. De resultaten waren bijzonder significant.

Hoewel het al duidelijk was dat een westers dieet funest is voor de gezondheid, werd onderstreept dat het mediterrane dieet duidelijk voordelen had zeker in de groep van astmatische kinderen. De verklaring is dat de Omega-3-vetzuren ontstekingsremmend werken. Er werd daarom de raad gegeven minstens tweemaal per week vette vis te eten en eventueel aan te vullen met een visoliesupplement.

Ook in Griekenland werd de proef op de som gedaan met 34 kinderen uit Athene. Onderzoeker Dr. Bircan Erbas was overduidelijk: aan het einde van de proef bleek de ontsteking aan de luchtwegen bij de “viskinderen” duidelijk afgenomen te zijn.