011 37 19 24 info@drenco.be
Selecteer een pagina

Diabetes van het type 2 is enorm aan het uitbreiden. De vergrijzing van de bevolking zit er wel voor iets tussen, maar vooral de slechte eet- en leefgewoonten: te weinig bewegen, te veel geraffineerde koolhydraten, te weinig Omega-3 vetzuren en te veel Omega-6.

Want Omega-3 vetzuren beschermen tegen diabetes

Bij Eskimo’s komt veel minder diabetes voor dan bij de Denen. Naar aanleiding van deze vaststelling werd de relatie tussen het eten van vis en de aanwezigheid van een glucose-intolerantie onderzocht bij 175 ouderen.

Personen die vis aten hadden 2,5 keer minder kans om een glucose-intolerantie te ontwikkelen. Deze resultaten wijzen op een mogelijk beschermend effect van vis bij het ontstaan van diabetes. Een eventuele verklaring is dat de visvetzuren de vloeibaarheid van de celmembranen bevorderen waardoor zij ook gevoeliger worden voor de werking van insuline. Gevolg: de bloedglucosewaarden dalen.

De gunstige effecten Omega-3 vetzuren in vis zijn duidelijk aangetoond. Vandaar dat naast de consumptie van vette vis ook de inname van visoliesupplementen zoals Nutribell Omega-3 visoliecapsules een verstandige keuze is.