011 37 19 24 info@drenco.be
Selecteer een pagina

Uit onderzoek in Italië is gebleken dat de bepaling van de hoeveelheid Omega-3 vetzuren in het bloed een belangrijke indicatie geeft voor de voorspelling van hart- en vaatziekten, in tegenstelling tot wat de Amerikaanse hartstichting ons wil doen geloven. Daar geeft men aan dat visolie geen invloed heeft op hartproblemen. Deense studies hebben evenwel uitgewezen dat hartziekten niet voorkomen bij vissers van de Eskimobevolking. Hun gehalte aan Omega-3 vetzuren is zeventienmaal hoger dan de West-Europese standaard.
Het probleem bij de Amerikaanse studies is dat men uitgaat van een minimale dosis visolie, terwijl minstens 1000 milligram noodzakelijk is, en liefst zelfs meer. Niet zonder reden zegt ons ministerie van Volksgezondheid om wekelijks tweemaal vis op het menu te zetten en de consumptie van rood vlees te beperken.
Iedereen doet er dus goed aan om de Omega-3. vetzuren in het lichaam te verhogen, omdat dit ontstekingsremmend is, vooral ten opzichte van de bloedvaten. Geen ontsteking in de bloedvaten is geen afzetting van plaques en cholesterol en dus geen vaatvernauwing en geen hartinfarct.